De ce atacati, mai, SRR? Va e frica de concurenta?

foto
foto preluata de pe Pagina de media

Intr-o “reuniune” organizata de Petrisor Obae, cel cu paginade media, ( dati un google daca nu stiti cine e) s-a discutat “soarta SRR si TVR”.Pe blogul sau, Catalin Tolontan, prezent si el (de el poate au auzit cei care iubesc  sportul) a scris despre ce s-a “dezbatut”.

Iertata-mi fie intrebarea :  de ce la aceasta « dezbaterea »  s-a consumat alcool ? De obicei, la astfel de dezbateri se consuma…cafea. E doar o intrebare, atunci cand vizionezi imaginile. A fost o petrecere cumva?! …Am participat la multe dezbateri organizate de scoietatea civila, de thinktankuri la Bruxelles, de ONG uri, si, de aceea ma intreb?

https://www.privesc.eu/arhiva/66069/Dezbaterea-cu-tema–Distrugerea-TVR-si-Radio-Romania–Accident-sau-intentie

Oameni care vorbesc  ca sa se auda. Acuzatii de « cenzura » ale familiei Gombos care lucreaza amandoi la Camera Stirilor, cum au lucrat si la Radio Chisinau, in 2009-2010, (desi, unii vorbesc ca sotia era in concediu maternal.E legal sau nu, sa decida altii). Aceste acuzatii imi starnesc intrebari : « cenzura » ca nu au vrut sa citeasca stiri privind campania SRR impotriva modificarii legii sale de functionare,  care ar fi urmat sa desfiinteze institutia, modificare facuta de politic, pe care-l acuza de politizarea SRR si TVR?  Voi ati inteles ceva? Eu nu. Am mai spus si repet : la nicio corporatie din  lume, asa ceva nu vi s-ar fi permis. E ilogic ! Sa te opui desfiintarii institutiei pentru care lucrezi? Sa acuzi fara dovezi?  Sa spui ca a fost dat numai comunicatul Asociatiei Jurnalistilor Europeni acuzand, fara dovezi ca AZIR (Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania) sectia romana a acestora, ar fi spus altceva?  Un astfel de comunicat nu exista.  Cat de mult poti sa zambesti la astfel de afirmatii ?

Eu spun doar atat : adevarul e altul. Nu exista asa ceva ! Sunt membra a conducerii AEJ Belgia si cunosc adevarul. Asociatia Europeana a Jurnalistilor a dat un comunicat in care avertiza ca modificare legii 41, de functionare a SRR si TVR  nu e in regula, mai ales in an electoral, in formula prezentata de initiatorul, senatorul Georgica Severin. Comunicatul AEJ este semnat de conducerea acesteia (International Board).  Dl Gombos a mintit. Era doar « prezent » la « reuniunea » vesela, organizata de domnul Obae si dorea sa spuna ceva “sa fie auzit”.

Am constatat din imagini ca atunci cand Catalin Gombos vorbea, Gabriel Giurgiu ( din nou puteti sa-l cautati pe google) actualmente in Consiliul de Administratie al SRR, din partea salariatilor, Gabriel Giurgu cu un pahar de vin rosu, in mana, facea niste semne…pe care nu le-am inteles. Comunicare gestuala…sa fi fost ? Nu stia ca este filmat cand isi ducea mana, obsesiv, la nas ?

Asa vreti, sa discutati voi despre TVR si SRR ? Intr-un astfel de limbaj, insotit si de cel gestual… nu tocmai relevant, daca-mi permiteti?

Libertatea de exprimare este un principiu fundamental, pe care-l voi apara mereu, dar voi credeti ca puteti vorbi despre el la o « adunare » cu mult zgomot si clinchet de…Puneti voi cuvintele mai departe, dupa ce veti fi urmarit aceste imagini.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s